Brytyjczycy powinni płacić wyższe ceny za irlandzką wołowinę - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Brytyjczycy powinni płacić wyższe ceny za irlandzką wołowinę

Przewodniczący irlandzkiego stowarzyszenia farmerów (IFA) Joe Healy, wezwał irlandzki przemysł do wywarcia nacisku na brytyjskich detalistów, w celu domagania się wyższych cen za irlandzką wołowinę oraz przekazania tych zysków z powrotem do farmerów. Jak zaznaczył Healy, ceny bydła w Irlandii są znacznie poniżej poziomu, na którym powinny się znajdować, gdyż kształtują się w oparciu o ceny
w Wielkiej Brytanii oraz wpływ dewaluacji funta brytyjskiego, który nastąpił po czerwcowym referendum. Farmerzy irlandzcy są sfrustrowani produkcją przynoszącą straty. Ich zadaniem wzrost cen z rynku brytyjskiego jest uzasadniony i możliwy do osiągnięcia. Przetrwanie sektora wołowiny przy obecnych cenach z rynku brytyjskiego będzie bardzo trudne, stąd zdaniem Joe Healya irlandzkie fabryki powinny żądać wyższych cen od klientów brytyjskich, przekazując wzrosty bezpośrednio
z powrotem do farmerów. Ponadto, Joe Healy wezwał irlandzkiego ministra rolnictwa do zwołania posiedzenia forum wołowiny, aby wyjaśnić wszystkim graczom na rynku, iż irlandzcy farmerzy nie zamierzają ponosić obciążeń wynikających ze skutków Brexitu oraz dewaluacji funta brytyjskiego.
W obliczu niepewności, co do terminu wyjścia Wielkiej Brytanii z UE, rząd irlandzki oraz Komisja Europejska powinny zmierzyć się z nadmierną siłą detalistów na rynku oraz ukrócić ich nadużycia.

 

Źródło: FAMMU/FAPA

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.