Gdzie kupujemy mięso ? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Gdzie kupujemy mięso ?

   

Zakupy można przeprowadzać w sposób mniej lub bardziej świadomy. Ten mniej świadomy najczęściej polega na tym, że wchodzimy do pierwszego lepszego sklepu, wybieramy towar pierwszy z półki i mamy nadzieję, że los nam sprzyja. Jeśli jednak chodzi o towar tak specyficzny jak mięso, to lepiej, by zakupy były bardziej świadome.

 

Hipermarkety, supermarkety, dyskonty

Tutaj robi zakupy zdecydowana większość Polek i Polaków. Powód? Duży wybór, niskie ceny oraz długi czas otwarcia (nawet niekiedy całodobowo). Oprócz mięs i wędlin paczkowanych, nierzadko trafiają się firmowe stoiska ze świeżymi produktami. Dodatkowym magnesem są częste promocje.

 

Małe sklepy spożywcze

Wybór produktów jest znacznie mniejszy i czasem trzeba po prostu „brać, co dają”. Dostawy na ogół nie są codzienne. Często też zmieniają się dostawcy, a wraz z nimi asortyment. Ceny są zazwyczaj nieco wyższe niż w hipermarketach, ale można zaprzyjaźnić się ze sprzedawczynią i dostawać zawsze lepsze kąski.

 

Branżowe sklepy mięsne

Wymierający powoli gatunek. Duży wybór, stosunkowo niskie ceny i często krótki czas otwarcia. Zazwyczaj codzienne dostawy (jak nie od jednego dostawcy, to od drugiego).

 

Firmowe sklepy i stoiska

Ich zaletami są promocyjne ceny oraz reprezentatywny wybór produktów. Jedne z najkorzystniejszych miejsc do robienia zakupów mięsnych.

 

Stoiska bazarowe

Często znajdziemy tam produkty z EKOgospodarstw lub też „prosto od chłopa”, czyli smaczne, zdrowe, ale… tu lepiej mieć zaufanego sprzedawcę, gdyż na stoiskach zazwyczaj brak chłodziarek, a produkty na ogół nie posiadają metki z datą przydatności do spożycia.

 

Złożona struktura rynku oferuje konsumentom wiele możliwości. Dlatego warto korzystać ze wszystkich i w każdej z nich odnaleźć najkorzystniejsze atuty.

 

Źródło:

Nieprzebrane zasoby własnej inwencji twórczej autora.

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.