FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Mięso bezpieczne dla zdrowia - Kurczak Zagrodowy i elementy

 

Delikatne, ekologiczne mięso z kurczaka to propozycja dla osób, którym nie jest obojętne zdrowe odżywianie. Kurczak Zagrodowy z Podlasia jest propozycją, skierowaną głównie do konsumentów świadomych, kierujących się w doborze pokarmów walorami odżywczymi, zdrowiem, ekologią oraz bezpieczeństwem. Zagrodowy to idealny produkt na rodzinny obiad oraz duże przyjęcie – upieczony w całości, faszerowany czy przygotowany w inny sposób – smakuje zawsze doskonale, dostarczając wiele radości, płynącej ze wspólnego biesiadowania. Wyjątkowy, domowy smak jest tym, co wyróżnia Zagrodowego spośród zwykłych, przemysłowych kurczaków.

Zagrodowy to gwarancja domowego rosołu w najlepszym wydaniu oraz kruchego, rozpływającego się w ustach mięsa. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawią, że dania przyrządzone z Zagrodowego przywrócą wspomnienia pysznych dań polskiej wsi. Być może z tego powodu Kurczak Zagrodowy cieszy się niesłabnącym uznaniem konsumentów.

Kurczak Zagrodowy jest produkowany przez firmę SEDAR z województwa lubelskiego. Marka Zagrodowy posiada bogatą ofertę produktów dla sklepów spożywczych, sieci handlowych, restauracji oraz hurtowni. Produkty są pakowane na charakterystycznych, niebieskich tackach i dostępne na zamówienie. Oferta elementów zawiera:

  • filet z kurczaka zagrodowego
  • noga z kurczaka zagrodowego
  • udo z kurczaka zagrodowego
  • podudzie z kurczaka zagrodowego
  • skrzydła z kurczaka zagrodowego
  • porcje rosołowe z kurczaka zagrodowego

Elementy kurczaka zachwycają swoją jędrnością, kruchością i soczystością co jest istotne w gastronomi. Nogi z Zagrodowego stanowią idealną propozycję na danie obiadowe, natomiast inne części kurczaka takie jak udo, podudzie, skrzydła doskonale nadają się na grilla. Najdelikatniejszą strukturę odnajdą Państwo w filecie z Zagrodowego, który poza smakiem jest łatwy i szybki w przygotowaniu, dzięki czemu zaoszczędzimy na czasie. Natomiast porcje rosołowe doskonale nadają się jako podstawa aromatycznych zup i bulionów.

Kurczak Zagrodowy hodowany jest w rodzinnych fermach, położonych na Podlasiu, przez dłuższy okres niż zwykłe kurczaki. Karmiony jest wyłącznie paszą roślinną. Gwarantuje to wysoką jakość zdrowego mięsa. Naturalny sposób karmienia wyklucza bowiem stosowanie GMO. Zagrodowy jest mniej otłuszczony oraz regularniej umięśniony niż zwykłe kurczaki, a jego skóra jest cieńsza. Mięso Kurczaka Zagrodowego jest delikatne, charakteryzuje się przy tym kruchą, spójną strukturą. Dlatego też polecane jest dla dzieci oraz osób dbających o zdrowe odżywianie. Kurczak Zagrodowy z Podlasia to bezpieczne produkty bez GMO, o sprawdzonym pochodzeniu. Dodatkowo Zagrodowy, hodowany jest w ekologicznym regionie Podlasia, ma więcej przestrzeni do biegania, a wolniejszy wzrost gwarantuje niepowtarzalne walory smakowe.

Zachęcamy do spróbowania.

Więcej informacji o firmie Sedar kliknij tutaj.