Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają.
Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklepy spożywcze i sieci sklepów szukają parówek wysokiej mięsności i najlepszej jakości, bo o takie produkty pytają konsumenci. Propozycją zakładu Podhalańskie Centrum Dystrybucji SALAMI z Nowego Targu (woj. małopolskie) są parówki z górnej półki.
Dlaczego warto posiadać je w swoim asortymencie?
W składzie parówek znajduje się aż 95% wysokiej jakości mięsa, a w tym 65% mięsa z fileta
z kurczaka i 30% wieprzowiny. Przyprawiane kompozycją naturalnych przypraw, szczycą się „czystą” etykietą. Nie zawierają wzmacniaczy i polepszaczy smaku oraz fosforanów. Jedynym dodatkiem jest dobrze znana i używana przez naszych przodków sól peklująca. Jest to wyrób o stonowanej nucie smakowej. Osłonki parówek wykonane są z naturalnych jelit baranich. Opakowanie MAP zawiera
6 sztuk.
Jak widać parówki z górnej półki śmiało można polecić dzieciom, osobom starszym oraz wszystkim tym, którzy cenią sobie wyjątkowy smak.