FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Restauracja z Nowego Sącza – dostępność mięsa to podstawa

„Nasze menu tworzymy w oparciu o kulinarne doświadczenie kuchni domowej, dania
w 100% przygotowane są od podstaw przez naszych kucharzy” 
-
 mówi właściciel Restauracji Progresywnej w Nowym Sączu, Dariusz Poręba.

 

Jakie dania proponujecie Państwo w ramach cateringu?

Nasz catering obejmuje obsługę spotkań firmowych, imprez i innych przyjęć zarówno w naszym lokalu, jak i w innym miejscu wybranym przez klienta. W ramach cateringu możemy zaproponować różne dania. Generalnie catering dzielimy na kilka części: serwis kawowo-herbaciany, zimna płyta
i gorąca płyta. Klienci sami ustalają, co ma zawierać gorąca płyta, natomiast jeśli chodzi o zimną płytę proponujemy różnego rodzaju przekąski. Są to m.in.: tartinki, sałatki z kurczakiem, półmiski wędlin
i serów, rolady, galantyna i mięsa faszerowane jak na przykład schab ze śliwką lub morelą.

 

Czy oprócz drobiu i wieprzowiny w menu znajdują się potrawy z innych rodzajów mięs? Jakie?

Preferujemy również wołowinę, która jest serwowana w postaci polędwicy wołowej. Większość dań bazuje jednak na wieprzowinie.

 

Specjalnością restauracji jest...

Ciężko wymienić jedną konkretną potrawę. Myślę, że dania, z których słyniemy to polędwiczki wieprzowe w sosie i placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym. Dodam, że nasza kuchnia opiera się na staropolskich recepturach, dlatego też kwaśnica na żeberkach również jest specjalnością restauracji.