Salami tradycyjne - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Salami tradycyjne

Prawdopodobnie żadna wędlina nie cieszy się tak dużą popularnością na całym świecie jak salami. Wszystkie rodzaje salami  są wytwarzane z surowych składników. 

Tradycyjne salami dojrzewające wytwarza się z wieprzowiny bez żadnych domieszek. Składniki mieli się drobno a następnie napełnia osłonkę. W procesie dojrzewania, który trwa około 21 dni produkt nabiera niepowtarzalnego smaku. Do wyprodukowania 1 kg produktu gotowego zostaje użyte 1,42 kg surowca, co oznacza 30% ubytek wagowy podczas okresu dojrzewania a to kwalifikuje produkt jako prawdziwe salami dojrzewające. Producent tego przysmaku  firma Pamas z miejscowości Kolonowskie posiada unikalną recepturę produkcji, dzięki której salami jest rozpoznawalne nie tylko w Polsce, ale również poza granicami kraju.

Wędlina trwała w pełnym tego słowa znaczeniu, bo okres przydatności do spożycia wynosi aż 60 dni. Jest zaliczana do wyrobów Premium ze względu na jakość wykorzystywanych składników, czyli czystej wieprzowiny.

Gatunek ten zyskał popularność i jest dostępny w wielu sklepach spożywczych.  Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań oraz pizzy, dlatego też polecany jest dla gastronomii i restauracji a także do sprzedaży hurtowej ze względu na długi okres przechowywania.

Dokładne informacje uzyskacie Państwo kontaktując się z producentem tego wykwintnego przysmaku pod numerem 77 4048770.

 

Producent Salami - PAMAS Piotr Matyszok Zakład Przetwórstwa Mięsnego


Autor: Materiał promocyjny firmy ZPM PAMAS

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.