Sieć sklepów "Kropka" – bezpieczeństwo żywności jest najważniejsze

Sieć "Kropka" Sp. z o.o. to  dynamicznie rozwijającą się sieć, która zrzesza sklepy spożywcze. Na dzień dzisiejszy pod logo „Kropka” działa ponad 200 sklepów
z województwa podlaskiego.

Wywiadu dla portalu FirmyMiesne.pl udzielił Prezes Sieci Kropka – Marian Ciepły.

 

 

Jakich wędlin najczęściej szukają konsumenci?

Z moich obserwacji wynika, że klienci chętniej sięgają po wędliny tradycyjne, które są jak najmniej przetworzone. Zwracają uwagę na ich etykiety i wybierają te bez konserwantów, najbardziej mięsne. Jakość odgrywa tu kluczową rolę.

 

Jakie produkty mięsno-wędliniarskie znajdują się w ladzie sklepów Kropka?

Asortyment w naszych sklepach jest różnorodny. Sprzedajemy mięso wieprzowe, wołowe, mięso
z kurczaka i indyka. 
Jeżeli chodzi o wędliny – mamy różnego rodzaju szynki wieprzowe i drobiowe, kiełbasy cienkie i grube, parówki, pasztety. Również wędliny tradycyjne znajdują się w ladzie naszych sklepów, więc jak widać każdy znajdzie coś dla siebie.

Na sklepach znajdują się stoiska mięsno-wędliniarskie, więc produkty sprzedawane są luzem zza lady. Oprócz tego na półkach samoobsługowych można znaleźć wędliny paczkowane.

 

Jak dobierane są nowe produkty?

...