FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 2 – Marian Winiarski – doradca C...

  Anna Łydek: Ostatnimi czasy można zaobserwować, że większy nacisk kładzie się na zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia i spożywanie produktów jak najmniej przetworzonych, naturalnych. Czy w branży mięsnej jest miejsce na produkty naturalne, ekologiczne? &nbs...
Opublikowany: 13.02.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 1 – Marian Winiarski – doradca C...

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 1 – Marian Winiarski – doradca Cechu Przedsiębiorców Branży Mięsnej Ziemi Łódzkiej.   Anna Łydek: Ceny wieprzowiny od pewnego czasu spadają. Czy uważa Pan, że jest to sytuacja chwilowa, czy też może trwała zmia...
Opublikowany: 06.02.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Ciepłe wędliny w sklepie, rozmowa z Jerzym Grobarkiem, właścic...

  Skąd pomysł na działalność związaną z wędzeniem produktów mięsnych? Urządzeniami do produkcji mięsa, w tym do wędzenia zająłem się 25 lat temu. Zaczynałem od pracy dla innych firm, następnie byłem przedstawicielem producentów komór niemieckic...

Izabella Wójcik z firmy Brucha, rozmowa o magazynach, chłodnia...

fot. Izabella Wójcik - reprezentant firmy Brucha w Polsce   Firma Brucha to austriacka firma z ponad 60 letnią tradycją i doświadczeniem w budownictwie chłodniczym, mroźniczym, a także magazynowym. Co wchodzi w zakres Państwa usług i jak przebiega wspó...

Rozmowa z Jackiem Marcinkowskim o obecnej sytuacji na rynku mi...

  "Na pewno będą funkcjonowały małe, drobne, rzemieślnicze zakłady, które opierają swoją produkcję na tradycyjnych recepturach. Prognozuje, że klienci będą wracać po tego typu produkty ze względu na smak" -mówi Jacek Marcinkowski, Prezes Hono...
Opublikowany: 11.10.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Antybakteryjne posadzki dla zakładów mięsnych - Flowcrete Pols...

  "W strefach o podwyższonym profilu higienicznym, na przykład w miejscach, gdzie odbywa się ubój zwierząt, rozbiór oraz przetwórstwo mięsa, najlepiej sprawdzają się antybakteryjne posadzki z grupy Flowfresh" – mów...
Opublikowany: 15.09.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Zgoda UOKiK na koncentrację - z serii pytania do...

W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć? Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Aleksander Dargiewicz o rynku wieprzowiny

„Związek poświęca wiele uwagi kreowaniu pozytywnego wizerunku branży w społecznym odbiorze. Reagujemy na wszelkie przejawy niewłaściwej oceny wpływu produkcji trzody chlewnej na środowisko naturalne.”   Wywiadu na temat działalności Krajowego Związku P...
Opublikowany: 15.05.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wieprzowina, mięso,

Jak czyścić wędzarnię i rożen oraz usuwać tłuszcz z powierzchn...

„W zakładach mięsnych, ze względu na występujące tłuszcze, zatory odpływów kanalizacyjnych są częstym problemem. Idealnym rozwiązaniem problemu jest produkt GERUCH-EX. Jest to naturalny środek na bazie ekstraktu pomarańczowego, który ma doskonałe właściwo...

Co powinna zawierać etykieta – IJHARS

Prawidłowe oznakowanie mięsa i przetworów mięsnych ma ogromne znaczenie nie tylko dla konsumentów, ale również dla producentów. Etykieta powinna zawierać szereg niezbędnych informacji, które regulowane są przepisami prawa.   Wywiad...
Opublikowany: 27.01.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety: mięso, przetwórstwo mięsa,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 Ostatnia