FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej

Produkty lokalne i regionalne - rozmowa z Izabellą Byszewską P...

Anna Łydek: Na czym polega działalność Polskiej Izby Produktu Lokalnego ? Izabella Byszewska: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego powstała w 2004 r. i zrzesza producentów żywności regionalnej i tradycyjnej. Obecnie Izba ma ponad 200 członków. Są nimi p...

Elektronika S.A. Technika chłodnicza - doradza inwestorom

  1.      Nie kieruj się wyłącznie ceną zakupu – przy wyborze agregatu chłodniczego należy sprawdzić konkurencyjne oferty przy tych samych lub podobnych warunkach pracy (temperatury pracy, otoczenia, wydajności). Różni producenci podają w s...
Opublikowany: 20.04.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Rozmowa z Jerzym Wierzbickim Prezesem Zarządu Polskiego Zrzesz...

Remigiusz Zagraba: Mięso wołowe posiada wiele zalet, jest bogate m.in. w witaminy z grupy B, a dokładnie B 6 i B 12, co jeszcze według Pana zasługuje na wyróżnienie i docenienie? Jerzy Wierzbicki: Wołowina jest bogata w cynk, żelazo i co warto podkreślić, niezastąpion...
Opublikowany: 29.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Polska wieprzowina cz.2. Rozmowa z dr inż. Tadeuszem Blicharsk...

Remigiusz Zagraba: Które rasy świń są najpopularniejsze w hodowlach na terenie Polski i co je charakteryzuje? dr inż. Tadeusz Blicharski: Najbardziej popularne są rasy białe: polska biała zwisłoucha i wielka biała polska. Jak wskazują badania konsumentów i labor...
Opublikowany: 21.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Polska wieprzowina to bogactwo witamin- rozmowa z Tadeuszem Bl...

Remigiusz Zagraba: Spożycie mięsa wieprzowego w 2016 r. wg GUS wyniosło 40,8 kg na osobę i jest to obecnie najpopularniejszy rodzaj mięsa w Polsce. Nie mamy jeszcze dokładnych wyników za 2017 r., ale wiele prognoz sugerowało, że może być nieznaczny wzrost. Jak Pan oce...
Opublikowany: 13.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Konsumpcja wołowiny wzrośnie - Jerzy Wierzbicki, Prezes Zarzą...

  Remigiusz Zagraba: Polacy w ostatnich latach nie doceniali wołowiny, w 2015 r. spożyli jej 1,2 kg na osobę. Z opracowania GUS wynika jednak, że mieszkaniec Polski skonsumował w 2016 r. 2,1 kg mięsa wołowego – było to o 0,9 kg więcej niż w roku ubiegłym. Czy do...
Opublikowany: 02.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 2 – Marian Winiarski – doradca C...

  Anna Łydek: Ostatnimi czasy można zaobserwować, że większy nacisk kładzie się na zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia i spożywanie produktów jak najmniej przetworzonych, naturalnych. Czy w branży mięsnej jest miejsce na produkty naturalne, ekologiczne? &nbs...
Opublikowany: 13.02.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 1 – Marian Winiarski – doradca C...

Rozmowy o branży mięsnej, cz. 1 – Marian Winiarski – doradca Cechu Przedsiębiorców Branży Mięsnej Ziemi Łódzkiej.   Anna Łydek: Ceny wieprzowiny od pewnego czasu spadają. Czy uważa Pan, że jest to sytuacja chwilowa, czy też może trwała zmia...
Opublikowany: 06.02.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Ciepłe wędliny w sklepie, rozmowa z Jerzym Grobarkiem, właścic...

  Skąd pomysł na działalność związaną z wędzeniem produktów mięsnych? Urządzeniami do produkcji mięsa, w tym do wędzenia zająłem się 25 lat temu. Zaczynałem od pracy dla innych firm, następnie byłem przedstawicielem producentów komór niemieckic...

Izabella Wójcik z firmy Brucha, rozmowa o magazynach, chłodnia...

fot. Izabella Wójcik - reprezentant firmy Brucha w Polsce   Firma Brucha to austriacka firma z ponad 60 letnią tradycją i doświadczeniem w budownictwie chłodniczym, mroźniczym, a także magazynowym. Co wchodzi w zakres Państwa usług i jak przebiega wspó...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 Ostatnia