FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Rozmowa z Jerzym Niedźwieckim - Prezesem Zarządu "Społem" PSS ...

  Remigiusz Zagraba: Spółdzielnia Spożywców Społem w Lidzbarku Warmińskim prowadzi działalność handlową i produkcyjną od ponad 70 lat. Jakie czynniki decydują o tym, że pomimo ogromnej konkurencji dzisiaj na rynku, można w Państwa sklepach każdego dnia z...
Opublikowany: 07.05.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, sieci handlowe, sklepy detaliczne, sklepy mięsne, Etykiety:

Przyszłość dystrybucji w branży mięsnej. Rozmowa z Januszem Pa...

Rozmowa z Januszem Pasternakiem – członkiem zarządu i menedżerem firmy Kamir Mak.   Remigiusz Zagraba: Firma Kamir Mak Sp. z o.o. obchodziła w 2017 r. 25-lecie swojej działalności. Specjalizujecie się w logistyce głównie świeżego mięsa i wędlin na obszarze...
Opublikowany: 23.04.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, hurtownie, Etykiety:

Towar bezpieczny, to towar opakowany – rozmowa z Mirosławem Ha...

Anna Filo-Zagraba: Rynek opakowań w Polsce będzie rósł, głównie dzięki e-commerce oraz ogólnym wymaganiom i standardom, które są pożądane przez klientów. Które z Państwa urządzeń przeznaczone są dla branży mięsnej? Mirosław Hajduk:...
Opublikowany: 16.04.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, hurtownie, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Przetwory mięsne bez "E" - ciekawe kompozycje przypraw od firm...

Remigiusz Zagraba: W branży mięsnej – i nie tylko – obserwujemy niemal rewolucję, która dotyczy m.in. „czystej etykiety”. Konsumenci coraz częściej czytają składy, bo chcą wiedzieć, co jedzą. Jednym z najbardziej unikanych dodatków jest z p...

Rozmowa o polskiej gęsinie z Bożeną Podobińską

Fot. Bożena Podobińska   Remigiusz Zagraba: Restaurację Kuchnia Polska „Gąska” można odwiedzić w Krakowie przy ul. Limanowskiego 1, przy Rynku Podgórskim. Kto szczególnie powinien złożyć wizytę w Państwa restauracji? Bożena ...
Opublikowany: 04.04.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Rozmowa z Jerzym Wierzbickim Prezesem Zarządu Polskiego Zrzesz...

Remigiusz Zagraba: Mięso wołowe posiada wiele zalet, jest bogate m.in. w witaminy z grupy B, a dokładnie B 6 i B 12, co jeszcze według Pana zasługuje na wyróżnienie i docenienie? Jerzy Wierzbicki: Wołowina jest bogata w cynk, żelazo i co warto podkreślić, niezastąpion...
Opublikowany: 29.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Polska wieprzowina cz.2. Rozmowa z dr inż. Tadeuszem Blicharsk...

Remigiusz Zagraba: Które rasy świń są najpopularniejsze w hodowlach na terenie Polski i co je charakteryzuje? dr inż. Tadeusz Blicharski: Najbardziej popularne są rasy białe: polska biała zwisłoucha i wielka biała polska. Jak wskazują badania konsumentów i labor...
Opublikowany: 21.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety:

„Kaczka to szlachetne mięso, wyjątkowe w smaku” – mówi Andrzej...

Remigiusz Zagraba: Czterogwiazdkowy Hotel Tęczowy Młyn to jeden z najbardziej utytułowanych hoteli w Kielcach. W 2014 r. otrzymał I miejsce w plebiscycie IV edycji Best Hotel Award na najlepszy polski hotel spośród hoteli kieleckich. Jednym z jego największych atut&oa...
Opublikowany: 15.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, kaczka, Etykiety:

Marzena Perka, Gold Drób o wyśmienitym kurczaku z rożna

"Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii", mówi Marzena Perka kierownik zakładu Gold Drób w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl Gold Drób z sukcesami prowadzi działalność od 1996 r., a główną działalnością jest p...
Opublikowany: 08.03.2018 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety: rozbiór mięsa, gastronomia,

Konsumpcja wołowiny wzrośnie - Jerzy Wierzbicki, Prezes Zarzą...

  Remigiusz Zagraba: Polacy w ostatnich latach nie doceniali wołowiny, w 2015 r. spożyli jej 1,2 kg na osobę. Z opracowania GUS wynika jednak, że mieszkaniec Polski skonsumował w 2016 r. 2,1 kg mięsa wołowego – było to o 0,9 kg więcej niż w roku ubiegłym. Czy do...
Opublikowany: 02.03.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Ostatnia