Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Wywiad z Prezesem Zarządu firmy KAMIR MAK Sp. z o.o. Januszem Pasternakiem o wyzwaniach biznesowych i unikatowości rynku męsnego
Remigiusz Zagraba: Serdecznie witam! Zacznijmy od przysmaku rynkowego – które mięso najchętniej ląduje w koszykach pols...
Kebab to najpopularniejszy fast-food obecnych czasów. Serwowany jest praktycznie w każdej restauracji, ponieważ cieszy się uznaniem wielu konsumentów na świecie i w kraju. Standardowy kebab kojarzy się ze smaczną pitą z mięsem, różn...
fot.TELESTO S.A.
Remigiusz Zagraba: Skąd wziął się pomysł na wykorzystanie technologii mgły wodnej w procesie chłodzenia wędlin?
Michał Bartnik: Zupełnie przypadkowo. Podczas projektowania przez nas przeciwpożarowego mgłowego systemu do ochrony frytownic, właściciel ...
fot. ZPM Hańderek
Sukces Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK w 47. edycji programu "Doceń polskie"
W dniu 26 lipca 2023 roku w Hotelu Centrum w Sosnowcu odbyła się 47. certyfikacja programu "Doceń polskie". Spośród 160 produk...
W obliczu rosnącej konkurencji w branży mięsnej, sklepy muszą nieustannie poszukiwać nowych sposobów na zwiększenie efektywności, zachowanie jakości obsługi oraz optymalizację kosztów. Z pomocą przychodzi firma SAS24, wprowadzając na rynek inn...
Konsorcjum Mięsne Okrasa Grupa Południe Spółka z o.o. to Polskie Zakłady Mięsne, których zakład produkcyjny znajduje się w Pilicy na terenie województwa śląskiego.
Wysoka jakość produktów, szeroki asortyment oraz estetyka opakowań sprawiają, ...
Opublikowany: 11.08.2023
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
Handel / Gastronomia,
hurtownie,
sieci handlowe,
sklepy detaliczne,
sklepy mięsne,
śląskie,
Etykiety:
Paleciaki — niesłabnąca popularność ręcznych wózków paletowych !
Ręczne wózki paletowe unoszące ciężar, to przede wszystkim wygoda podczas pracy w magazynie, sklepie, na produkcji oraz dostawach. Wózek paletowy jest najprostszym kon...
fot.adobe stock
Kiedy mówimy o wędlinach, na myśl przychodzą nam różne odmiany kiełbas, którymi można rozkoszować się bez dodatków lub jedynie ze świeżym pieczywem, urozmaicone odrobiną musztardy.
Kiełbasa Podwawelska to wysokogatunkowa ...
Komisja Europejska 14 lipca br. opublikowała krótkoterminową prognozę produkcji zwierzęcej, z której wynika, że produkcja drobiu w Unii Europejskiej w 2023 r. prawdopodobnie wyniesie 13,4 mln ton, o 2,4% więcej niż w 2022 r. Wzrost produkcji będzie stymulowany wzm...
Jeśli prowadzisz firmę zajmującą się produkcją i sprzedażą pasztetów, mięso drobne z królika to doskonały wybór, do przygotowania smakowitych i zdrowych pasztetów, który z pewnością przyciągnie uwagę Twoich klientów. Oferują...