Artykuły/Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii/indyk - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: indyk

Udziec trybowany z indyka - producent Zakład Drobiarski w Stas...

Mięso z indyka  jest doskonałym surowcem do wyrobu wędlin ze względu na swoje walory zdrowotne – zawiera mniej tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Zakłady przetwórstwa mięsnego produkując wędliny, kiełbasy, parówki, kabanosy czy indyka wędzonego wykorzys...
Opublikowany: 15.03.2023 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Handel / Gastronomia, indyk, Etykiety: indyk,

Mięso z indyka producent Ekpols

    Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.  Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sk...
Opublikowany: 15.02.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Handel / Gastronomia, indyk, Etykiety:

Fleksitarianizm - co to jest ?

Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...

Rodzaje mięsa mielonego

W naszej kuchni także mięso mielone jest wysoko w hierarchii ważności. Należy wiedzieć, że mięso mielone można sporządzić praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa. Ale przeważnie kupujemy mieloną wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i mielone z drobiu. Warto także dodać, że...
Opublikowany: 29.06.2021 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, indyk, wieprzowina, wołowina, Etykiety:

Główne przyczyny wypadków przy pracy

  ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...

Mięso z indyka pieczeniowe, producent śląskie

  Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stoiskiem mięsnym, ponieważ jest ono coraz częściej poszukiwane i pożądane przez konsumentów, ze względu na prawdziwe bogactwo cennych składników odżywczych m.in. takich jak: niacyna, cynk...
Opublikowany: 03.09.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety:

W eksporcie mięsa liczy się jakość- Firma SABA

Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...

Czy indyk jest smaczny? To mało powiedziane.

„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Opublikowany: 07.08.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety:

Indyk dobry na wszystko!

zdj. Pixaby Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Indycze mięso potrafi naprawdę zadziwić swym bogactwem walorów...
Opublikowany: 25.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: indyk,

Pasztet z drobiem Profi - Wielkopolskie

  "Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.   Remigiusz Zagraba: Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy też dziczyzny. Jakie inne gatunki mięsa,...

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.