Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Sposób pakowania mięsa z kurczaka to ważny czynnik, który wpływa na jego świeżość i jakość. Producenci, aby wydłużyć okres trwałości produktów, pakują mięso w atmosferze ochronnej MAP.
Na czym więc polega ta metoda i dlaczego warto kupować mięso z kurcz...
Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, sz...
Wędliny podrobowe to niezwykle zróżnicowana grupa w kategorii wędlin. Nieustannie poszerza się o nowe przepisy i połączenia. Wyroby podrobowe cechują się wyrazistym smakiem i aromatem, dlatego też wyraźnie ożywiają przystawki, takie jak na przykład półmisek zim...
Od kilku lat obserwuje się, że spożycie mięsa wołowego w Polsce jest mniejsze. Wynika to z faktu, że wołowina to jedno z droższych mięs. Posiada jednak znaczne ilości białka i składników mineralnych. Każda dbająca o renomę restauracja ma w swojej ofercie dan...
Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu,
że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty od sztuk żywionych naturalnie.
Dlaczego? To zdrowa żywność o doskonałych walo...
W dzisiejszych czasach coraz więcej restauratorów, przy zakupie produktów spożywczych do swoich potraw, stawia na ich naturalny skład. Wymaga tego rynek i konsumenci. Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań. Powinien więc być w 100% naturalny, bez...
Wielkanoc, to w każdym polskim domu nie tylko przeżycie duchowe, ale i wydarzenie kulinarne. Co roku staramy się, aby nasze świętowanie było wyjątkowe i smakiem dorównywało przeżyciom kulinarnym pamiętanym z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że
z coraz większą pieczoło...
Kiełbasa Wiejska z Wadowic to jeden z produktów linii „Tradycyjnie Wędzone” oferowanej przez firmę Dobrowolscy z województwa podkarpackiego.
Wyśmienity smak i aromat wędlin z tej linii osiągnięto dzięki tradycyjnemu wędz...
Zimą nasze organizmy tuż po obudzeniu się potrzebują solidnej dawki energii i ciepła. Gdy owsianka i zwykłe kanapki zaczynają nas nudzić czas na rozgrzewające sandwiche. Sposób ich przygotowania od lat pozostał niezmienny, z kolei ich zawartością często zaskakujemy samyc...
Ubojnia bydła ANMAR Andrzej Zalewski i Marek Ciborowski Sp. J.
Wysoka jakość i pewność zdrowotna.
Czyli Tusze cielęce, ćwierci wołowe i ośrodki wołowe od ANMAR-u
Na słynącym z czystego powietrza, dużych połaci zielonych lasów i rolnictwa Podlasiu działa Ubojnia ...