Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Firma Konkret Monika Strzałka
Doceń wysoką jakość i polski smak!
Wybierz długo dojrzewającą wołowinę od Konkretu!
Firma należy do niewielkiego grona pionierów, którzy przed laty wprowadzili amerykańskie steki
z polskiej długo dojrzewającej wołow...
Firma ADOZ Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień
Produkty bez konserwantów
W zgodzie z naturą i tradycją
Produkty bez konserwantów stanowią niewielki procent ogółu wyrobów na rynku mięsno-wędliniarskim. Nie oznacza to jednak, że klienci ich...
Dla wielbicieli wędlin light, o bardzo delikatnym smaku firma Hańderek przygotowała nową serię produktów z wieprzowiny. Szynka, schab i boczek z serii NATURALNE, to znakomite wędliny o subtelnym aromacie. Wędliny te przygotowane zostały w bardzo tradycyjny sposó...
Zdj. FirmyMiesne.pl - fotolia
Nie od dziś wiadomo, że dzieci wprost uwielbiają kiełbaski oraz serdelki. Jednak czy jest to smaczny
i zdrowy wybór dla maluchów? Większość produktów posiada nienajlepszy skład, a przecież każdy rodzic dba o to, aby...
Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...
Portal FirmyMiesne.pl rozpoczął akcję pt. „Festiwal mięsnych produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych”. Celem jest promowanie produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych oraz przekonanie odbiorców detalicznych, hurtowych or...
Niezaprzeczalne jest, że polskie półtusze wieprzowe należą do najlepszych gatunkowo. Producent, kupujący wieprzowinę zagraniczną co prawda zapłaci o nieco taniej, ale klasę samego mięsa oraz wytwarzanych z niego produktów trudno porównywać z krajową. ...
Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem.
Ubojn...
Wieprzowina jest niezaprzeczalnie ulubionym mięsem Polaków ze względu na wieloletnią tradycję, ogólną dostępność, atrakcyjną cenę i oczywiście smak. Niestety nie każdy produkt, który oferują producenci, spełnia najważniejsze kryteria. Wybiera...
Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem. Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...