Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Aktualnie kebab to jedna z najbardziej popularnych potraw w gastronomii. Punkt gastronomiczny, który posiada w swojej ofercie prawdziwy turecki kebab w większym stopniu cieszy się zainteresowaniem wielu klientów. Najważniejszym składnikiem dania kebab jest mięs...
Uroczysta gala konkursu Wojewódzki Lider Smaku odbyła się 12 lutego w Lublinie. Była to już IX edycja imprezy, organizowanej przez Regionalną Izbę Gospodarczą. Do udziału zgłoszono 17 wyrobów w czterech kategoriach: wyroby cukiernicze, piekarskie, garma...
Opublikowany: 21.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Najnowsze trendy branży mięsnej,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
drób - kurczęta,
kaczka,
wieprzowina,
podlaskie,
Etykiety:
pasztet,
drób,
gęsina,
producent wędlin,
kaczka,
WYROBY Z PIECA
Chcąc stworzyć coś pysznego, wyjątkowego w swoim smaku, co zachwyciłoby Naszych klientów, wracamy po prostu do tego co dobre, tego co sprawdzone przez lata przez nasze babcie i dziadków, do tego za czym tęsknimy mając w pamięci smak świąt, u...
Opublikowany: 17.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Wiejskie wyroby domowe, produkowane na bazie dawnych, tradycyjnych receptur, cieszą się obecnie wzrastającą popularnością. Klienci, coraz bardziej interesując się kwestią zdrowego odżywiania, wybierają produkty w sposób przemyślany, kierując się wartościami odżywcz...
Domowe wędliny pieczone i wędzone, doprawione aromatyczną mieszanką przypraw, to smakołyki uwielbiane przez wszystkich. Chrupiąca skórka i soczyste mięso tworzą duet, dostarczający niezapomnianych wrażeń smakowych. Aby cieszyć się wspaniałym aromatem tych przysma...
Opublikowany: 07.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
wędzonki,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...
Opublikowany: 26.02.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
mięso drobiowe,
ubojnia,
królik,
Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...
Opublikowany: 31.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
mazowieckie,
Etykiety:
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
Do czołowych produktów zakładu przetwórstwa mięsnego MARKAM dołączyły dwie nowości szynka włoska oraz kiełbasa pieprzowa surowa. Wędliny produkowane są zgodnie z ideą „od ziarnka do garnka”, co oznacza że podstawą produkcji jest w peł...
Opublikowany: 28.01.2014
Kategorie:
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
szynka,
wieprzowina,
wędliny,
wędliny tradycyjne,
producent wędlin,
Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...
Tworząc tą grupę wędlin naszym mistrzom masarskim przyświecała myśl, aby stworzyć produkty pod hasłem "To co najlepsze w domowej kuchni".
Smakując produkty odbędziecie Państwo nostalgiczną podróż do czasów, kiedy nasze mamy i babcie samodzielnie ...
Opublikowany: 08.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
szynka,
wieprzowina,
wędliny,
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
producent wędlin,