Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...
Opublikowany: 02.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
mięso,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
mięso wołowe,
Zdj. Kiełbasa z szynki - ZM Poliwczak
Ten znak to dobry, ŚLĄSKI smak!
Nagrodą o najwyższej wartości dla każdej firmy, a w szczególności tej z sektora branży spożywczej jest zyskanie serca i uznania u swoich Klientów. Dlatego też firma POLIWCZAK nie...
Opublikowany: 23.12.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
wieprzowina,
wędliny,
kiełbasa,
wędliny regionalne,
Kebab należy obecnie do najbardziej popularnych dań mięsnych. Jednak wielbiciele tego szybkiego w przygotowaniu, a zarazem pysznego posiłku, zdają sobie sprawę, że często posiada on niebezpieczne dla zdrowia alergeny oraz substancje chemiczne. Dlatego P.P.H.U. Supermeat...
Opublikowany: 13.12.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
indyk,
wołowina,
Etykiety:
kebab,
kebab cielęcy,
kebab drobiowy,
Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy pod każdym względem. Warto więc zadbać o to, by na świątecznym stole znalazły się najsmaczniejsze przekąski, które uświetnią chwile spędzone w rodzinnym gronie, pozwalając cieszyć się wspaniałym smakiem wspólni...
Opublikowany: 11.12.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
pomorskie,
Etykiety:
mięso,
wędliny,
mięso wieprzowe,
Soczysta, delikatna wołowina to produkt niezwykle ceniony przez wielbicieli kruchych, aromatycznych steków oraz przez restauratorów. Jednak mięso przeznaczone na ten rodzaj posiłku powinno spełniać określone wymogi – wiadomo bowiem, że do spo...
Pasztet to wyśmienity produkt o niezwykle bogatej tradycji, tak charakterystyczny dla polskiej kultury kulinarnej, że nie sposób wyobrazić sobie bez niego świątecznego stołu. Idealnie mięsny, o wyjątkowej konsystencji i cieszącym podniebienie smaku, pasztet od wiek...
Wyroby dojrzewające oraz wędzone cieszą się w Polsce stale wzrastającą popularnością. Na rynku dostępnych jest wiele różnych rodzajów wędlin wędzonych i surowych dojrzewających, które są coraz bardziej doceniane przez smakoszy. Charakteryzują się on...
Każdy z nas zna zalety produktów, które można zabrać ze sobą w podróż bez obawy, że stracą na jakości, bądź sprawią problemy z przechowywaniem. Szczególnie studenci doceniają żywność odpowiednią na wyjazdy, którą można przechowy...
Prestiżowe wyróżnienie AGRO Polska to symbol najwyższej jakości oferowanych produktów. Celem konkursu jest promocja znakomitych wyrobów, wytwarzanych na podstawie polskich receptur oraz krajowych surowców, charakteryzujących się wyjątkowymi w...
IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO
Wraz z początkiemprzyszłego roku 5-6 lutego 2014r., odbędą się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Targi odbywać się będą w nowoczesnej i przestronnej hali AMBER EXPO w G...