Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Produkty tradycyjne to produkty spożywcze chronione prawem polskim lub prawem Unii Europejskiej. Wytworzone z naturalnych surowców, posiadające tradycyjny skład lub sposób produkcji.
Na liście Produktów Tradycyjnych znajduje się...
"Sukces jest wtedy, gdy Klient powraca..." - proste stwierdzenia, a odzwierciedla tak wiele.
Firma "Ubojnia Zwierząt Bartek" istnienie zawdzięcza właśnie swoim kontrahentom. Działając na rynku od 2001 roku, to właśnie dla nich modernizuje, unowocześnia ...
Polska wołowina podbiła już podniebienia Europejczyków, Azjatów, teraz czas na rozwój w rodzimym kraju, czyli w Polsce. Wołowina to rodzaj mięsa, który powoli odzyskuje swoją pozycję na polskim rynku. W latach 90. jej spożycie było praktycznie 10-...
Aż 81% Polaków uważa, że polskie produkty są zdrowsze, ekologiczne i są lepszej jakości od konkurencyjnych. Jednocześnie 73% stara się wspierać polską gospodarkę, kupując krajowe produkty. Z badań rynku wynika także, że ponad połowa kupujących sprawdza, gdzie został w...
Polskie mięso coraz bardziej pożądane ...
W najbliższych latach pochodzenie mięsa będzie miało coraz większe znaczenie. Polscy konsumenci już teraz zwracają szczególną uwagę na jego jakość i kraj, z którego pochodzi. Rosnący trend można zaobserwować ni...
„Po dokładnej analizie polskiego rynku gastronomicznego, doszliśmy do wniosku, że brakuje Kebabu w 100% naturalnego i nie posiadającego substancji chemicznych oraz konserwantów. Stąd nasza oferta produktu o nazwie Diamond Kebab, która doskonale odzwiercie...
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Gęsie mięso — szlagierem kulinarnym w gastronomii !
Jeszcze nigdy tak jak dzisiaj wspólny obiad w restauracji z rodziną, znajomymi czy też partnerami biznesowymi nie był, tak oczywisty i dostępny, w żadnym z poprzednich wie...
Naturalnie na śniadanie
Dobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować się w pracy czy w szkole. Nasz mózg potrzeb...
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stoiskiem mięsnym, ponieważ jest ono coraz częściej poszukiwane i pożądane przez konsumentów, ze względu na prawdziwe bogactwo cennych składników odżywczych m.in. takich jak: niacyna, cynk...