FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić

Co powinno znaleźć się na etykiecie z mięsem i wędliną ?

  Co powinno znaleźć się na etykiecie? Każdy wyrób spożywczy znajdujący się w obrocie musi być dokładnie opisany. Umożliwienie konsumentom poprawnej identyfikacji produktu stanowi jedno z najistotniejszych wymagań przepisów prawa żywnościowego. Prawi...

Reklamacja mięsa i wędlin przez konsumenta. cz. 2

  Czy oznaczenie cenowe produktów w ladzie chłodniczej jest obowiązkowe? Jakie konsekwencje mogą spotkać właściciela sklepu w przypadku ich braku? Zgodnie z art. 4 ust. 1 Ustawy z dnia 9 maja 2014 r. o informowaniu o cenach towarów i usług (Dz.U.2017.1...
Opublikowany: 08.03.2018 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Reklamacja mięsa i wędlin przez konsumenta. cz. 1

Czy konsument ma prawo reklamować zakupione mięso i wędliny? W jakich przypadkach jest to możliwe, a kiedy nie ma takiego prawa? Powyższe prawo przysługuje konsumentowi. Wcześniej obowiązujące regulacje, korzystniejsze dla przedsiębiorców, zostały uchylone. Dotych...
Opublikowany: 01.03.2018 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Jak z powodzeniem wprowadzić nowości do stałej oferty? cz. 1...

Każdy produkt ma swój cykl życia i nawet te najlepiej sprzedające się, które możemy nazwać „dojnymi krowami”, z czasem będą tracić swój udział w sprzedaży. Jakie zatem działania należy podjąć, aby przygotować dobry grunt dla tzw. gwiazd, kt&o...
Opublikowany: 15.02.2018 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Czyszczenie maszynki do mielenia mięsa

Czyszczenie maszynki do mielenia mięsa Maszynka do mielenia mięsa powinna być jednym z podstawowych elementów wyposażenia stanowiska mięsnego, gdyż konsumenci coraz częściej pytają o możliwość zmielenia wybranej przez nich porcji mięsa. Jest to więc urządzenie cora...
Opublikowany: 16.10.2017 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Legalizacja wagi w sklepie mięsnym, jak długo jest ważna

  Legalizacja wagi w sklepie mięsnym Każda waga znajdująca się na terenie jednostki handlowej, zarówno ta w sprzedaży bezpośredniej jak i stojąca na zapleczu (do przyjęcia towaru) powinna zostać zalegalizowana. Legalizacja nadawana po raz pierwszy przed wprow...
Opublikowany: 16.10.2017 Kategorie: Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Etykieta na mięsie i wędlinach – co powinna zawierać?

Na etykiecie każdego środka spożywczego, w tym również mięsa i wędlin powinny być umieszczone takie informacje jak: nazwa produktu i wykaz składników, które zostały wykorzystane do jego produkcji, okres przydatności do spożycia oraz masa netto. I...
Opublikowany: 06.07.2017 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Stekarki i kotleciarki – czy warto posiadać je w sklepie mięsn...

  Urządzenia takie jak stekarki czy kotleciarki są bardzo przydatne w sklepach mięsnych. Są dobrym rozwiązaniem, ponieważ dzięki nim właściciel sklepu może rozszerzyć swoją ofertę o gotowe mięso na kotlety. Klient nie musi tracić czasu na porcjowanie mięsa, więc ch...
Opublikowany: 25.05.2017 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety: strefa sklep mięsny,

Zalety pakowania vacuum

Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin to doskonałe rozwiązanie. Warto mieć w swojej ofercie produkty pakowane właśnie w ten sposób. Przedstawiamy główne zalety:   ► wydłuża termin przydatności do spożycia, ► zabezpiecza przed utratą sma...
Opublikowany: 05.01.2017 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety: mięso, wędliny,

Dlaczego wciąż nie doceniamy dziczyzny?

Dziczyzna charakteryzuje się małą kalorycznością, niską zawartością tłuszczu oraz wysokimi walorami smakowymi. Posiada wysoką zawartość pełnowartościowego białka, dużą ilość żelaza, wapnia i fosforu oraz mały procent cholesterolu. Średnia wartość energetyczna dla dziczyzny r...
Opublikowany: 22.11.2016 Kategorie: Artykuły, Sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety: mięso, dziczyzna,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 Ostatnia