Artykuły/Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne/śląskie - Strona 3 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: śląskie

Kiełbasa podwawelska, parówki z szynki czyli energetyczne posi...

Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i...
Opublikowany: 09.11.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Produkty drobiowe - producent śląskie

Zakład Mięsny POLIWCZAK w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie odbiorców wyrobami drobiowymi wzbogacił ofertę o produkty oparte na mięsie z kurczaka. Zawarte w nich ciekawe przyprawy, które podkreślają walory tego delikatnego mięsa i aspekt prozdrowotny sprawi...
Opublikowany: 19.10.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Śląskie wyroby mięsne - rozmowa z Moniką Berger - Zakłady Mięs...

Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...

Kuchnia śląska po mistrzowsku

Artykuł reklamowy Kuchnia śląska po mistrzowsku Tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale też smaczne, aby górnik mógł w dobrym humorze pójść do roboty. Śląską kuchnię kształtowały pols...
Opublikowany: 21.05.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Święta z tradycyjnymi wędlinami

Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolej...
Opublikowany: 25.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Schab tradycyjny śląski nagrodzony - Hańderek

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość kolejnych wyrobów z oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK! Schab Tradycyjny i Szynka Polska zdobyły certyfikaty jako...
Opublikowany: 09.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Potrawy śląskie

  Kuchnia śląska nie tylko dla górników…   …Choć trzeba przyznać, że tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale były też smaczne, aby górnik mógł w dobry...
Opublikowany: 18.10.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Tradycyjne szynki od producenta ze śląskiego

SZYNKA SPOD POWAŁU marki Hańderek Szynka, to wyjątkowy produkt, ta w tradycyjnym wydaniu na dobre utorowała sobie szeroką drogę do naszych kubków smakowych. Chętnie podajemy ją codziennie, ale ta którą serwujemy podczas wystawnych świątecznych posiłków...
Opublikowany: 02.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: wędliny, śląskie,

Frankfurterki specjały śląskie

Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to  najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na s...
Opublikowany: 11.03.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.