Artykuły w kategorii: wieprzowina
Podczas tegorocznych XVIII Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się na siedleckich błoniach rolnicy i firmy zajmujące się produkcją dla rolnictwa nawiązywały kontakty handlowe, prezentowały produkty tradycyjne, wyroby wędliniarskie, wypieki domowe...
Zakład Mięsny Ritter przechodzi fazę rozwoju produktowego. Na rynku wyrobów wędliniarskich systematycznie pojawiają się nowe produkty.
Wyrobem wędliniarskim najwyższej klasy można nazwać Kiełbasę z wędzarni, która wyprodukowana jest na bazie szynki wieprzowej...
Opublikowany: 17.10.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
kujawsko-pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
pasztet,
kiełbasa,
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów i w dbałości o ich zdrowie stworzyliśmy linię wyrobów o oryginalnym smaku i aromacie, kruchą a zarazem soczystą.
„Wadowickie Rarytasy” to linia wyrobów wędliniarskich wyprodukowanych wg tradycyjnej, re...
Opublikowany: 28.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
podkarpackie,
Etykiety:
wędliny,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Linia wędlin Nasza tradycja jest kwintesencją tradycji masarskich, na której postawach stworzona została nasza firma.
W tych wędlinach ukryliśmy smaki, które przeniosą Państwa w przeszłość do Podlaskiej wsi, gdzie w ziemiańskich ...
Opublikowany: 19.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
mazowieckie,
podlaskie,
Etykiety:
kiełbasa,
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
wędliny Nasza Tradycja,
W końcu doczekaliśmy się !
Po wielomiesięcznym oczekiwaniu zostały, decyzją Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego, nadane czterem naszym wędlinom znaki „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to jeden z najtrudniejszych do uzyskania znaków jakościowych w nasz...
Opublikowany: 07.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Wydarzenia,
Etykiety:
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Śląskie wędliny przez wielu koneserów i znawców produktów mięsnych uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Niepowtarzalne walory smakowe, unikatowe receptury powodują, że coś wyjątkowego jest w tych śląskich tradycyjnych wyrobach wędliniarskich...
Opublikowany: 07.06.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
wędliny,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Niemal każdy wielbiciel dobrego smaku mięsa i wędlin ma swoje ulubione produkty oraz smaki.
Większość z nas również poszukuje czegoś nowego, wyjątkowego i niepowszechnego. Warto w związku z tym sięgać po produkty regionalne, tradycyjne, niszowe aby dostarczyć swojemy p...
Opublikowany: 16.05.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
kujawsko-pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Zakład Mięsny Dobrowolscy posiada w swojej ofercie linię produktów tradycyjnych " ...z wędzarni Stryjka".
Do sztandarowych produktów należą: szynka z wędzarni Stryjka, polędwica z wędzarni Stryjka,
boczek z wędzarni Stryjka i kark&...
Producent Salami firma Pamas posiada w swojej ofercie wyjątkowe salami z pieprzem łupanym. Produkt dedykowany jest dla handlu hurtowego, detalicznego oraz horeca.
Informacja handlowa produktu.
Surowiec: mięso wieprzowe + przyprawy, posypka to pieprz łup...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
opolskie,
Etykiety:
wędliny,
zakłady mięsne,
salami,
Eksport polskiego mięsa ciągle się rozwija i zwiększa. Firma Agrofood Poland z Nowego Sącza w roku 2010 osiągnęła obroty na poziomie 100 mln złotych, eksportując mięso wołowe, wieprzowe oraz drób min. do krajów UE, Chin, Stanów Zjednoczony...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
polskie mięso,
drób,
eksport,