Artykuły/Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii/wieprzowina - Strona 3 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: wieprzowina

Główne przyczyny wypadków przy pracy

  ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...

Wędliny Hańderek- naturalnie na śniadanie

Naturalnie na śniadanie Dobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować się w pracy czy w szkole. Nasz mózg potrzeb...
Opublikowany: 10.09.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Eksport mięsa, tłuszczów wieprzowych rośnie- Mawapol

Według KOWR handel wieprzowiną Unii Europejskiej z krajami trzecimi w 2019 r. rośnie. Powodem jest zwiększony popyt na wieprzowinę ze strony Chin, które ograniczają pogłowie świń w związku z postępującą chorobą ASF. W okresie styczeń–kwiecień 2019...
Opublikowany: 12.08.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

W eksporcie mięsa liczy się jakość- Firma SABA

Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...

Dania mięsne do przygotowania w domu, od Zakładów Mięsnych Ski...

Kolejna dobra wiadomość dla mięsożerców!  Linia produktów GOTOWE DO PIECZENIA marki Skiba ma dobrą passę i udowadnia, że można przygotować produkty z najwyższej półki, które są smaczne i jednocześnie wygodne dla konsumentów. Otrzy...
Opublikowany: 24.07.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Żywienie prosiąt - felieton

Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli.  Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawa...
Opublikowany: 07.07.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Karkówka z tartym chrzanem z Zakładów Mięsnych SKIBA nagrodzon...

Zakłady Mięsne SKIBA zostały zwycięzcą w kategorii „Artykuły spożywcze / producenci żywności” w konkursie organizowanym przez „Dziennik Bałtycki". Kapituła przyznająca nagrody składała się z przedstawicieli świata biznesu, instytucji branżowych, urzędu...
Opublikowany: 10.06.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Mięso wieprzowe producent- mazowieckie

Pozyskanie stałych klientów w sklepie mięsnym, na stoisku mięsnym to duże wyzwanie. Mięso wieprzowe to jeden z najczęściej kupowanych produktów do przygotowania dań obiadowych m.in.: pieczeni, gulaszy, kotletów. Kupując mięso, największą uwagę zwraca s...
Opublikowany: 31.05.2019 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Kiełbasa śląska na grilla- producent kujawsko-pomorskie

Sezon grillowy otwarty!  Kiełbasa wieprzowa to obecnie jeden z najpopularniejszy produktów na grilla. Wybierana najczęściej przez Polaków ze względu na smak, wygodę i dostępność w niemal każdym sklepie.  Czy każda kiełbasa nadaje się na grilla?&...
Opublikowany: 28.05.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Półtusze wieprzowe – świętokrzyskie, śląskie i małopolskie...

Od wielu lat rynek polski zalewany jest mięsem z krajów unijnych. Jednak producenci wędlin zdają sobie sprawę, że właściwy dobór półtuszy to klucz do smacznych wyrobów. Tuczniki z polskich hodowli, karmione i chowane w sposób naturalny, w&n...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.