FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Zakłady Mięsne Skiba

telefon:
52 39 65 600
52 39 65 605
e-mail:
marketing@zmskiba.pl
skiba@zmskiba.pl

Odsłon: 17942

Informacje o firmie

Zakłady Mięsne SKIBA istnieją od 1991 roku. Główna siedziba znajduje się w Chojnicach (woj. Pomorskie), na granicy Borów Tucholskich i Kaszub, jednych z najczystszych ekologicznie regionów Polski. Jesteśmy jednym z szeroko rozwijających się zakładów w branży mięsnej.

Posiadamy własną sieć sklepów oraz hurtowni firmowych obejmujących zasięgiem Polskę Północno-Zachodnią. Nasza oferta handlowa została przygotowana tak, aby zaspokoić potrzeby i gusta naszych klientów. Obejmuje ona zarówno wyroby luksusowe a także produkty tradycyjne, od lat stanowiące podstawowy skład jadłospisu wielu Polaków. Naszym klientom oferujemy profesjonalną obsługę, jakość wytwarzanych produktów oraz wieloletnie doświadczenie. Jesteśmy producentem linii: Prosto z Kaszub, Szlachetny Smak, Delikatny Smak.


Wykorzystując najnowsze technologie staramy się systematycznie urozmaicać naszą ofertę uwzględniając wszelkie potrzeby rynku przetwórstwa mięsnego. Posiadamy atuty, które wyróżniają nas spośród innych zakładów branży mięsnej a jednocześnie czynią konkurencyjnymi zarówno dla producentów krajowych jak i unijnych. Są to między innymi własny ubój, korzystamy z nowoczesnej linii ubojowej, wyposażonej w najnowocześniejsze maszyny i urządzenia do uboju trzody, nieustający rozwój firmy, od marca 2010 funkcjonuje nowy system rozbioru i konfekcji, zachowanie najlepszych tradycji przetwórstwa mięsnego, dbałość o środowisko naturalne.


    Zakłady Mięsne „SKIBA” otrzymują prestiżowe nagrody za produkty najwyższej, jakości, jedną z nich jest znak PDŻ. Program Poznaj Dobrą Żywność jest narzędziem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi służącym do promocji produktów spożywczych wyróżniających się wysoką i stabilną jakością.


Ubojnia trzody chlewnej Zakładów Mięsnych SKIBA zlokalizowana jest w Igłach (koło Chojnic, woj. Pomorskie) specjalizuje się
w produkcji półtusz wieprzowych i elementów rozbiorowych. Jest to zakład z najnowocześniejszą technologią uboju wieprzowego o wydajności 300 sztuk na godzinę.

 
 

Ubojnia wołowa Zakładów Mięsnych SKIBA zlokalizowana jest w oddalonym o 30 km od Chojnic - Czersku. Ubojnie zostały w pełni dostosowane do wymogów unijnych.

Czytaj także:  

 

 


 

 

Andrzej Skiba o początkach i obecnej działalności Zakładów Mięsnych Skiba


 

 

 

 

Andrzej Skiba o przekształceniu firmy w spółkę akcyjną

 

 

 

 

 

Schab dymem wędzony - nowość Zakładów Mięsnych Skiba

 

 

 

  

 

 

 

Parówki light – niskotłuszczowe z indyka - Zakład Mięsny Skiba

 

 

 

 

 

 

Wędliny QAFP – system gwarantowanej jakości żywności dla produktów ZM Skiba

 

 

 

 

 

 

 

Szynka rubinowa SKIBA - niepowtarzalny smak i aromat świąt

 

 

 

 

 

Wędliny dojrzewające, wędzone i parzone, czyli szynka rzymska, krucha oraz inne specjały „Prosto z Kaszub”

 

 

 

 

Zdrowe Parówki dla dzieci- wędliny bez glutaminianu i fosforanów

 

 

 

 

 

 

Szynka z wędzarni, żywiecka, kabanosy wieprzowe- nagrodzone w konkursie "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym".

 

 

 

 

 

Zakłady Mięsne "Skiba" uhonorowane tytułem "Wybitny Eksporter Roku 2014"