694 760 702
Polski English Deutsch Slovenský Čeština

telefon:
52 39 65 600
e-mail:
marketing@zmskiba.pl
skiba@zmskiba.pl

Odsłon: 8954

Informacje o firmie

Zakłady Mięsne SKIBA istnieją od 1991 roku. Główna siedziba znajduje się w Chojnicach (woj. Pomorskie), na granicy Borów Tucholskich i Kaszub, jednych z najczystszych ekologicznie regionów Polski. Jesteśmy jednym z szeroko rozwijających się zakładów w branży mięsnej.

Posiadamy własną sieć sklepów oraz hurtowni firmowych obejmujących zasięgiem Polskę Północno-Zachodnią. Nasza oferta handlowa została przygotowana tak, aby zaspokoić potrzeby i gusta naszych klientów. Obejmuje ona zarówno wyroby luksusowe a także produkty tradycyjne, od lat stanowiące podstawowy skład jadłospisu wielu Polaków. Naszym klientom oferujemy profesjonalną obsługę, jakość wytwarzanych produktów oraz wieloletnie doświadczenie. Jesteśmy producentem linii: Prosto z Kaszub, Szlachetny Smak, Delikatny Smak.


Wykorzystując najnowsze technologie staramy się systematycznie urozmaicać naszą ofertę uwzględniając wszelkie potrzeby rynku przetwórstwa mięsnego. Posiadamy atuty, które wyróżniają nas spośród innych zakładów branży mięsnej a jednocześnie czynią konkurencyjnymi zarówno dla producentów krajowych jak i unijnych. Są to między innymi własny ubój, korzystamy z nowoczesnej linii ubojowej, wyposażonej w najnowocześniejsze maszyny i urządzenia do uboju trzody, nieustający rozwój firmy, od marca 2010 funkcjonuje nowy system rozbioru i konfekcji, zachowanie najlepszych tradycji przetwórstwa mięsnego, dbałość o środowisko naturalne.


    Zakłady Mięsne „SKIBA” otrzymują prestiżowe nagrody za produkty najwyższej, jakości, jedną z nich jest znak PDŻ. Program Poznaj Dobrą Żywność jest narzędziem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi służącym do promocji produktów spożywczych wyróżniających się wysoką i stabilną jakością.


Ubojnia trzody chlewnej Zakładów Mięsnych SKIBA zlokalizowana jest w Igłach (koło Chojnic, woj. Pomorskie) specjalizuje się w produkcji półtusz wieprzowych i elementów rozbiorowych. Jest to zakład z najnowocześniejszą technologią uboju wieprzowego o wydajności 300 sztuk na godzinę.

 
 

Ubojnia wołowa Zakładów Mięsnych SKIBA zlokalizowana jest w oddalonym o 30 km od Chojnic - Czersku. Ubojnie zostały w pełni dostosowane do wymogów unijnych.

 

Czytaj także:

1. Szynka rubinowa SKIBA - niepowtarzalny smak i aromat świąt

 

 

 

 

 

2. Wędliny dojrzewające, wędzone i parzone, czyli szynka rzymska, krucha oraz inne specjały „Prosto z Kaszub”

 

 

 

 

 

3. Zdrowe Parówki dla dzieci- wędliny bez glutaminianu i fosforanów

 

 

 

 

 

4. Szynka z wędzarni, żywiecka, kabanosy wieprzowe- nagrodzone w konkursie "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym".

 

STRONA GŁÓWNA O PORTALU PARTNERZY POLITYKA PRYWATNOŚCI REKLAMA REGULAMIN RSS NEWSLETTER KONTAKT
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.

Projekt i wykonanie: NowatorskieStrony.pl