694 760 702
Polski English Deutsch Slovenský Čeština

telefon:
14 672 15 52
14 670 61 30
e-mail:
biuro@stan-taurus.com.pl

Odsłon: 11895

O firmie

Zakład Przetwórstwa Mięsa ma siedzibę w Pilźnie przy ulicy Legionów nr 58.

Przedmiotem działalności Zakładu w Pilznie jest przetwórstwo mięsa w zakresie:

  • rozbiór mięsa wieprzowego i wołowego
  • konfekcjonowanie mięsa
  • przetwórstwo mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i zwierząt łownych

Tygodniowe moce przerobowe wynoszą:

  • 100 ton rozbioru mięsa
  • 120 ton produkcji wędlin

Produkcja odbywa się w nowoczesnych pomieszczeniach spełniających wymagane standardy higieniczno-sanitarne. Oferowane wyroby produkowane są w warunkach zgodnych z zasadami dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej. Zakład realizuje system bezpieczeństwa zdrowotnego HACCP. Park maszynowy stanowią w wielu przypadkach urządzenia najwyższej klasy. Wymienić tu należy:

  • wilki Seydelmann
  • nadziewarki Handtman
  • komory wędzarniczo-parzelnicze Vemag
  • urządzenia do pakowania próżniowego Variovac i Multivac oraz wiele innych

 

Oferta handlowa firmy obejmuje ponad 80 asortymentów wędlin i mięs. Zakład specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych z zastosowaniem starych, sprawdzonych receptur i technologii. Linia produktów tzw. swojskich nawiązuje do tradycji firmy z początków jej działalności. Dowodem na to jest wpis 6 produktów zakładu na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Są to: kiełbasa swojska pilzneńska, szynka biesiadna pilzneńska, szynka swojska pilzneńska, salceson wiejski pilzneński, kaszanka wiejska pilzneńska, golonka podkarpacka.



Zakład specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych z zastosowaniem starych, sprawdzonych technologii. Wyroby tzw. swojskie produkowane przez Firmę "Taurus" cieszą się dużym powodzeniem w regionie. Mają też coraz więcej zwolenników poza Podkarpaciem i Małopolską. Najlepszym dowodem uznania dla oryginalności tych wyrobów i ich związku z regionem jest wpis w doku 2006 i 2007 jedenastu produktów firmy na Krajową Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz nagrody krajowe i regionalne, z których najważniejsze to Polskie Godło Promocyjne TERAZ POLSKA oraz PERŁA 2007 i PERŁA 2008. Następnym krokiem na drodze promowania tradycji Regionu Podkarpacia było uruchomienie produkcji wyrobów ekologicznych. W lutym 2009 roku firma uzyskała certyfikat przetwórstwa ekologicznego artykułów rolno - spożywczych dla 19 asortymentów wędlin nadany przez uprawnioną jednostkę certyfikującą BIOCERT MAŁOPOLSKA Sp. z o.o. w Krakowie. Produkcja wyrobów ekologicznych to udoskonalenie wyrobów tradycyjnych poprzez zastosowanie surowców mięsnych i przypraw produkowanych w naturalnych warunkach w certyfikowanych gospodarstwach.

Dziś firma Taurus to nowoczesny park maszyn, wdrożony system zabezpieczenia jakości zdrowotnej produktów HACCP oraz ponad 400 osobowy zespół pracowników, który gwarantuje najwyższą jakość i szeroki wybór oferowanego asortymentu. Obecna oferta handlowa firmy obejmuje ponad 80 asortymentów wędlin i 15 asortymentów wyrobów garmażeryjnych, z których większość produkowana jest w oparciu o tradycyjne technologie. Wyroby "Taurusa" sprzedawane są na terenie całego kraju, a także mogą cieszyć podniebienia mieszkańców innych państw Unii Europejskiej w Austrii, Anglii, Irlandii, Niemczech i Norwegii.

Czytaj także:

  1. Prestiżowe nagrody wyrazami uznania dla najlepszych wyrobów TAURUS
  2. Wędliny tradycyjne z Podkarpacia
  3. Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem- gotowe dania i potrawy regionalne z podkarpacia
  4. Kiełbasa swojska pilzneńska nagrodzona
STRONA GŁÓWNA O PORTALU PARTNERZY POLITYKA PRYWATNOŚCI REKLAMA REGULAMIN RSS NEWSLETTER KONTAKT
Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności. Korzystając z serwisu akceptujesz jej postanowienia.

Projekt i wykonanie: NowatorskieStrony.pl