Spotkanie Głównego Lekarza Weterynarii ze związkami branży mięsnej - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Spotkanie Głównego Lekarza Weterynarii ze związkami branży mięsnej

W dniu 30 listopada br. odbyły się spotkania Głównego Lekarza Weterynarii, Pana Pawła Niemczuka, oraz Zastępów GLW, Pana Krzysztofa Jażdżewskiego oraz Pani Katarzyny Piskorz, ze związkami branżowymi, w którym udział wzięli przedstawiciele związków reprezentujących sektor mięsa białego i czerwonego:

- Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz,

- Polski Związek Hodowców i Producentów Gęsi,

- Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza,

- Zrzeszenie Rolników i Producentów Indyk Lubuski,

- Polska Federacja Hodowców Drobiu,

- OZPD POLDRÓB,

- Polski Związek Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu,

- Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego,

- Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP,

- POLPIG, Związek POLSKIE MIĘSO.

Na spotkaniach omówiono m.in. kwestie związane z aktualną sytuacją epidemiologiczną (ASF, HPAI) w kontekście trudności we wdrażaniu nowych przepisów wykonawczych i delegowanych do „Prawa o zdrowiu zwierząt”, możliwości eksportu żywności pochodzenia zwierzęcego na rynki państw trzecich, w szczególności związane z eksportem do Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych, wyniki ostatnich audytów ze strony służb Komisji Europejskiej dot. sektora mięsnego, a także stan sprawy w odniesieniu do prac nad wdrożeniem przepisów dotyczących stosowania leków weterynaryjnych i raportowania w tym zakresie. Ustalono, że zostanie zorganizowane osobne spotkanie z branżą drobiarską, które będzie poświęcone wyłączenie działaniom na rzecz ograniczenia występowania pałeczek Salmonella w mięsie drobiowym i produktach z tego mięsa.

 
 

Autor: Źródło: GIW

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.